Uitslagen 2022

Alfa Laval Stevensloop opent inschrijving

De inschrijving voor de Alfa Laval Stevensloop op 19 en 20 maart 2022 is geopend. De zesde editie van de Alfa Laval Stevensloop krijgt een geheel nieuw parcours voor de halve marathon. De halve marathon is in maart tevens het Nederlands kampioenschap. In maart 2020 was de Alfa Laval Stevensloop een van de eerste evenementen die werd afgelast door de coronacrisis. Komend voorjaar staat op zaterdag de Stevens Stadscross op de planning en op zondag de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon van de Nijmeegse stadsloop.

NK halve marathon op nieuw parcours

De halve marathon is in maart tevens het Nederlands kampioenschap. Na het succes van 2017 heeft de Atletiekunie het NK voor drie jaar aan de Nijmeegse organisatie toegewezen. De edities van 2020 en 2021 kwamen te vervallen vanwege de coronacrisis. In 2022 wordt het NK gevierd met een geheel vernieuwd parcours voor de halve marathon.

Na een lus door Nijmegen Noord en over het stadseiland komen de lopers weer dwars door het centrum. Van daaruit loopt de route naar Nijmegen West en lopen de deelnemers via de oude wijk Hees naar de finish op de Grote Markt. Supporters hebben in het centrum meerdere mogelijkheden om de lopers aan te moedigen. Ook de parcoursen van de 5 km en de 10 km zijn vernieuwd.

Directeur Alexander Vandevelde is blij met het nieuwe parcours: “Met dit nieuwe parcours is de Alfa Laval Stevensloop nóg meer een stadsloop geworden. De lopers komen vaker door het centrum waardoor er voor het publiek vaker gelegenheid is om de lopers aan te moedigen. Er is veel afwisseling in de omgeving, van het Centrum tot de vergezichten op het stadseiland en van de Skyline van Nijmegen tot de sfeervolle wijk Hees, lopers krijgen nog beter een beeld van onze mooie stad.

Spectaculaire nieuwe elementen in Stevens Stadscross

De Stevens Stadscross was bij de eerste editie in 2019 in korte tijd uitverkocht. Dit jaar kent het parcours enkele nieuwe elementen zoals een passage door brouwerij de Hemel en een ondergrondse route door de torens Roomse voet en de Jacobstoren in het Kronenburgerpark. Ook de Stevenskerk en de Bastei zijn weer in de route opgenomen. Lichteffecten en de bijzondere “carrousel” zorgen voor een unieke loopbelevenis in het centrum van Nijmegen.

Inschrijving

De inschrijving voor alle onderdelen van de Alfa Laval Stevensloop is geopend. Deelnemers kunnen kiezen uit de Stevens Stadscross op zaterdagavond 21 maart 2020 en de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon op zondag 22 maart 2020. Inschrijven kan via www.alfalavalstevensloop.nl.