Uitslagen 2024

Alfa Laval Stevensloop - Nijmegen van start tot finish

De Alfa Laval Stevensloop is de enige echte stadsloop in Nijmegen, met drie afstanden: 5 km, 10 km en 21,1 km (halve marathon). Start en finish vinden plaats in het historische centrum van Nijmegen, onder de schaduw van de Stevenskerk.

Deelname aan de Alfa Laval Stevensloop 2023 kost €11,95 (5 km), €18,95 (10 km) en €24,95 (halve marathon). Voor jeugd tot 18 jaar kost deelname aan de 5 km €8,00.

De parcoursen lopen dwars door Nijmegen. De start is in het door Frank Boeijen bezongen Kronenburgerpark en de finish midden in het centrum van de oudste stad van Nederland. De halve marathon heeft meerdere passages door het centrum. Je supporters kunnen je nu makkelijk drie keer aanmoedigen. Er is veel afwisseling in de omgeving: van het centrum tot de vergezichten op het stadseiland en van de skyline van Nijmegen tot de prachtige natuur van de Ooijpolder, op deze manier krijg je een mooi beeld van onze prachtige stad. 

De inschrijving is gesloten.

 

Praktische informatie

Hoeveel kost een startbewijs voor de Alfa Laval Stevensloop of Stevens Stadscross?

De kosten voor deelname in 2023 zijn:
€11,95 voor de 5 km
€18,95 voor de 10 km
€24,95 voor de halve marathon
€17,95 voor de Stevens Stadscross

Jeugd tot en met 18 jaar kan voor de speciale prijs van €8,00 deelnemen aan de 5 km en voor €10,- aan de Stevens Stadscross.

Welke afstanden zijn er?

Je kunt kiezen uit de 5 km, 10 km of de halve marathon (21,1 km) op zondag of de 7 km lange Stadscross op zaterdagavond.

Is er een event shirt?

Jazeker! Voor de 2024 hebben we een gloednieuw shirt laten ontwerpen, zoals altijd in verschillende maten verkrijgbaar.

Mocht je het shirt vergeten zijn tijdens je inschrijving, dan kun je deze later nog toevoegen (tot en met 7 maart om 22.00 uur). Ga hiervoor naar je dashboard (zie link in je bevestigingsmail) en voeg het shirt toe aan je deelname. Je dient het shirt direct te betalen bij het toevoegen aan je deelname.

Is er een goed doel?

Het goede doel van de Alfa Laval Stevensloop en de Stevens Stadscross is de Stevenskerk.

De Stevenskerk is al 750 jaar het hart van de stad Nijmegen. De Stichting Stevenskerk zet zich in om dat hart ook de komende 750 jaar te laten kloppen en dan liefst zo klimaatneutraal mogelijk. Er zijn al verschillende maatregelen getroffen om ons monument duurzaam te verwarmen. Een cascade van hr-ketels heeft de oude ketels vervangen. En in de beide kapellen ligt nu nieuwe, duurzame vloerverwarming onder de hergebruikte houten vloeren. Voor de komende jaren staan het plaatsen van warmtepompen, isolatie van de glas-in-loodramen én nieuwe vloerverwarming in de grote kerkruimte op het programma.

Hoe kan ik een medaille bestellen?

Bij je inschrijving kun je een medaille bestellen voor €3,50. Mocht je dit vergeten zijn tijdens je inschrijving, dan kun je deze later nog toevoegen (tot en met 7 maart om 22.00 uur). Ga hiervoor naar je dashboard (zie link in je bevestigingsmail) en voeg de medaille toe aan je deelname. Je dient de medaille direct te betalen bij het toevoegen aan je deelname.

Hoe laat kan ik mijn startnummer ophalen?

Je kunt je startnummer ophalen op de volgende tijden:

Zaterdag 16 maart: 18:00 tot en met 21:30 uur.

Zondag 17 maart: 10:00 tot en met 15:30 uur.

Op zaterdag kun je ook het startnummer voor zondag ophalen.

De startnummeruitgifte vind je in het Kronenburgerpark.

Hoe wordt mijn tijd geregistreerd?

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt. Dit geldt voor alle afstanden. Met de MYLAPS Bibtag gaat jouw tijd pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert. Zo krijg je een zuivere, netto looptijd.

Hoe ziet het parcours eruit?

Klik hier voor de parcoursen voor 2024. Deze zijn nagenoeg definitief, maar vooral het parcours van de Stadscross zal nog wat wijzigen. Zorg dus dat je in de week voor het evenement nog eens naar de parcoursen kijkt voor de meest actuele versie.

Hoe laat is de start?

De starttijden van de Alfa Laval Stevensloop zijn als volgt:

Zondag 17 maart 2024
12:00 uur - Halve marathon
14:15 uur - 10 kilometer
15:30 uur - 5 kilometer

De Stevens Stadscross start op zaterdag 16 maart 2024 om 21.00 uur.

Zijn er drankposten?

Ja: op de 10km is één drankpost, op de halve marathon zijn er drie drankposten - bij de laatste drankpost zijn er ook bananen.

 

Is er een app?

Jazeker! Deze kun je gratis downloaden in de appstores. In de app vind je veel nuttige informatie. Downloaden dus! 

Let op: heb je de app nog van vorig jaar? Zorg dan dat je deze in de week van het event nog even update, dan weet je zeker dat je de actuele versie hebt voor 2024!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Kijk hier

Inschrijving gesloten

De kosten voor deelname zijn:
€11,95 voor de 5 km
€18,95 voor de 10 km
€24,95 voor de halve marathon
€17,95 voor de Stevens Stadscross

Jeugd tot en met 18 jaar kan voor de speciale prijs van €8,- deelnemen aan de 5 km of de 10 km en voor €10,- aan de Stevens Stadscross.

Programma

12:00 - Start halve marathon
14:15 - Start 10 kilometer
15:30 - Start 5 kilometer

2022_Stevensloop_HR-1091.jpg