Uitslagen 2024

Veel gestelde vragen

Waar vind ik mijn startnummers)?

Je vind je startnummer in de nieuwsbrief van maandag 11 maart. Dit bericht is ook terug te vinden in je persoonlijke dashboard (ga naar je ticket onder 'registratie' en scroll naar 'berichten').

Je startnummer staat ook in de Alfa Laval Stevensloop app. Als je meerdere startnummers hebt besteld voor zaterdag 16 of zondag 17 maart, vind je alle nummers in de Alfa Laval Stevensloop app.

 

Waarom kan ik mijn startnummer niet claimen in de app?

Je startnummer claimen is niet meer nodig; als je supporters jou willen volgen dan kunnen ze je opzoeken met je naam en vervolgens toevoegen als favoriet.

Zijn er nog medailles bij te bestellen voor de 10km en/of Stevens Stadscross?

Nee, helaas: de medailles voor de 10km en Stevens Stadscross zijn uitverkocht en kunnen dus niet meer bij inschrijving of via extra’s worden bijbesteld.

Wordt er een wachtlijst bijgehouden voor uitverkochte afstanden?

Nee, er worden geen wachtlijsten bijgehouden.

Hebben bedrijvenlopers een eigen startvak?

Nee, ook bedrijvenlopers worden op basis van de door hun zelf opgegeven verwachte eindtijd in startvakken ingedeeld.

Word ik als teamloper ook individueel geklasseerd?

Ja, als teamloper word je ook in het individuele klassement opgenomen.

Hoeveel kost een startbewijs voor de Alfa Laval Stevensloop of Stevens Stadscross?

De kosten voor deelname in 2023 zijn:
€11,95 voor de 5 km
€18,95 voor de 10 km
€24,95 voor de halve marathon
€17,95 voor de Stevens Stadscross

Jeugd tot en met 18 jaar kan voor de speciale prijs van €8,00 deelnemen aan de 5 km en voor €10,- aan de Stevens Stadscross.

Kan ik mijn afstand wijzigen?

Om je afstand te wijzigen kun je een mail sturen naar info@stevensloop.nl - meld dan meteen even je verwachte eindtijd op de nieuwe afstand erbij.

Let op: je bestelde medaille en T-shirt worden automatisch omgezet.

Hoe laat kan ik mijn startnummer ophalen?

Je kunt je startnummer ophalen op de volgende tijden:

Zaterdag 16 maart: 18:00 tot en met 21:30 uur.

Zondag 17 maart: 10:00 tot en met 15:30 uur.

Op zaterdag kun je ook het startnummer voor zondag ophalen.

De startnummeruitgifte vind je in het Kronenburgerpark.

Kan het startnummer worden overgedragen?

Ga naar je persoonlijke dashboard (zie link in bevestigingsmail). Via je registraties kom je bij je ticket en daar kun je via 'ticket toewijzen' de nieuwe deelnemer uitnodigen.
Let op, je moet alle gevraagde gegevens invullen. De medaille en/of shirt gaan ook mee met de overdracht.
De nieuwe deelnemer krijgt een bevestiging van de overdacht.

Let op: ivm kans op fraude adviseren wij geen gebruik te maken van TicketSwap voor onze evenementen

Hoeveel lopers kunnen er in een team?

In een team kunnen vijf lopers deelnemen. Lopers mogen verschillende afstanden lopen en je kunt uiteraard meerdere teams van 5 aanmelden.

Wat gebeurt er bij afgelasting?

Als het evenement onverhoopt moet worden afgelast, dan proberen we het evenement op een ander moment door te laten gaan. Als dat niet binnen een redelijke termijn lukt, dan kunnen we de reeds gemaakte kosten verrekenen met het inschrijfgeld.

Tot wanneer is de inschrijving geopend?

De inschrijving sluit op 9 maart 2024, om 22.00 uur of wanneer het maximale deelnemersaantal bereikt is.

Bedrijventeams aanmelden is mogelijk tot en met maandag 4 maart. Uiterlijk 9 maart 17.00 moeten de teamleden zichzelf hebben geregistreerd als deelnemer.

Zijn er drankposten?

Ja: op de 10km is één drankpost, op de halve marathon zijn er drie drankposten - bij de laatste drankpost zijn er ook bananen.

 

Waar kan ik me omkleden?

Er is geen omkleedgelegenheid bij de Alfa Laval Stevensloop en de Stevens Stadscross. Je kunt wel een tasje met kleding afgeven bij de garderobe.

Is er een event shirt?

Jazeker! Voor de 2024 hebben we een gloednieuw shirt laten ontwerpen, zoals altijd in verschillende maten verkrijgbaar.

Mocht je het shirt vergeten zijn tijdens je inschrijving, dan kun je deze later nog toevoegen (tot en met 7 maart om 22.00 uur). Ga hiervoor naar je dashboard (zie link in je bevestigingsmail) en voeg het shirt toe aan je deelname. Je dient het shirt direct te betalen bij het toevoegen aan je deelname.

Hoe ziet de medaille eruit?

Dit zijn de medailles voor de Alfa Laval Stevensloop & Stevens Stadscross 2023! De medaille is speciaal ontworpen voor de Alfa Laval Stevensloop en zoals je van ons gewend bent is deze volledig van gerecyclede materialen gemaakt.

Alfa Laval Stevensloop

 

Stevens Stadscross                          

Hoe laat is de start?

De starttijden van de Alfa Laval Stevensloop zijn als volgt:

Zondag 17 maart 2024
12:00 uur - Halve marathon
14:15 uur - 10 kilometer
15:30 uur - 5 kilometer

De Stevens Stadscross start op zaterdag 16 maart 2024 om 21.00 uur.

Hoe ziet het parcours eruit?

Klik hier voor de parcoursen voor 2024. Deze zijn nagenoeg definitief, maar vooral het parcours van de Stadscross zal nog wat wijzigen. Zorg dus dat je in de week voor het evenement nog eens naar de parcoursen kijkt voor de meest actuele versie.

Hoe lang is de Stevens Stadscross?

De Stevens Stadscross is ongeveer 7 km lang

Hoe wordt mijn tijd geregistreerd?

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt. Dit geldt voor alle afstanden. Met de MYLAPS Bibtag gaat jouw tijd pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert. Zo krijg je een zuivere, netto looptijd.

Is er een app?

Jazeker! Deze kun je gratis downloaden in de appstores. In de app vind je veel nuttige informatie. Downloaden dus! 

Let op: heb je de app nog van vorig jaar? Zorg dan dat je deze in de week van het event nog even update, dan weet je zeker dat je de actuele versie hebt voor 2024!

Is er een goed doel?

Het goede doel van de Alfa Laval Stevensloop en de Stevens Stadscross is de Stevenskerk.

De Stevenskerk is al 750 jaar het hart van de stad Nijmegen. De Stichting Stevenskerk zet zich in om dat hart ook de komende 750 jaar te laten kloppen en dan liefst zo klimaatneutraal mogelijk. Er zijn al verschillende maatregelen getroffen om ons monument duurzaam te verwarmen. Een cascade van hr-ketels heeft de oude ketels vervangen. En in de beide kapellen ligt nu nieuwe, duurzame vloerverwarming onder de hergebruikte houten vloeren. Voor de komende jaren staan het plaatsen van warmtepompen, isolatie van de glas-in-loodramen én nieuwe vloerverwarming in de grote kerkruimte op het programma.

Krijg ik persoonlijke actiefoto's?

Ja, er is fotografie die werkt op basis van gezichtsherkenning. Je vindt de foto's achteraf in de uitslagen. Te zijner tijd ontvang je hierover meer informatie.

Hoe kan ik een medaille bestellen?

Bij je inschrijving kun je een medaille bestellen voor €3,50. Mocht je dit vergeten zijn tijdens je inschrijving, dan kun je deze later nog toevoegen (tot en met 7 maart om 22.00 uur). Ga hiervoor naar je dashboard (zie link in je bevestigingsmail) en voeg de medaille toe aan je deelname. Je dient de medaille direct te betalen bij het toevoegen aan je deelname.

Is er een garderobe?

Je kunt overtollige sportkleding in bewaring geven bij de garderobe-tenten in Kronenburgerpark vlakbij de startvakken. Neem daarvoor een plastic zak of een klein sporttasje mee. Direct na de wedstrijd kun je de spullen weer ophalen op vertoon van de sticker op je startnummer.

Is er een deelname limiet?

Bij de Stevens Stadscross is er plek voor 3.000 lopers. Bij de Alfa Laval Stevensloop kunnen 3.000 lopers meedoen per afstand.

Zijn er toiletten?

In het start- en finishgebied zijn toiletten te vinden. Ook bij de drankposten zijn er dixies.

Hoe kan ik annuleren?

Als je onverhoopt niet kunt deelnemen, kun je schriftelijk annuleren (e-mail naar: info@stevensloop.nl). Onderstaande annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing:
Tot en met donderdag 4 januari kun je je volledige inschrijving annuleren, inclusief het eventueel bestelde T-shirt en medaille. Je krijgt je inschrijfgeld en eventueel bestelde extra's terug, minus €3,- administratiekosten.

Van 5 januari tot en met zondag 21 januari kun je je inschrijving annuleren. Je krijgt dan geen geld meer terug voor de inschrijving zelf; geld voor de medaille, shirt en eventuele donatie ontvang je wel terug, minus €3,- administratiekosten. 

Vanaf maandag 22 januari krijg je niets meer gerestitueerd, we zullen tegen die tijd wel een Facebook post maken waar we startnummeroverdracht faciliteren. Meer info daarover volgt.

Afgelasting
Als het evenement onverhoopt wordt afgelast, bekijken wij welke kosten er gemaakt zijn en krijg je van ons een deel van het inschrijfgeld terug. Je krijgt altijd minimaal 50% van je inschrijfgeld terug bij annulering.

 

Is er muziek onderweg?

Nijmeegse gezelligheid betekent ook muziek onderweg. Er is op verschillende plekken live muziek. Wil je, alleen of met een band/groep, een bijdrage leveren? Mail dan even naar: tijn.dekkers@zevenheuvelenloop.nl.

Waar kan ik parkeren?

Als je meer informatie wilt over parkeren in Nijmegen, klik dan hier.

Wat zijn de limiettijden?

De limiettijd voor de 5 km is 40 minuten

De limiettijd voor de 10 km is 1.20 uur

De limiettijd voor de halve marathon is 2.30 uur

Is er een bedrijvenloop?

Jazeker! Ook dit jaar kun je weer met je collega's deelnemen aan de Alfa Laval Stevensloop. Meer informatie vind je op deze pagina.