Schrijf je nu in

Veel gestelde vragen

Waar wil je
info over?

Tijdvakken Stadscross

Bij de Stevens Stadscross werken we met tijdvakken om je startvak in te gaan. Op je startnummer vind je een zwarte stip met daarin het tijdstip waarop je het startvak in kunt gaan. Let op: je kunt er niet eerder in, later mag eventueel wel (als je samen wilt lopen met iemand die ingedeeld is in een ander tijdvak).

INGANG STARTVAK

De ingang van het startvak is bovenaan de Stikke Hezelstraat/Grote Markt. Alleen van die kant kun je je startvak in.

Klik hier voor de plattegrond van het start- en finishgebied van de  Stevens Stadscross

Startvakken Stevens Stadscross

De start en startvakken zijn op de Stikke Hezelstraat. Iedere deelnemer krijgt vooraf een tijdvak toegewezen waarop je in het startvak mag staan en hoe laat je start. Je tijdvak is te vinden op je startnummer. Meer informatie over de tijdvakken volgt.

De start duurt ongeveer 50 minuten. Bij het passeren van de startstreep wordt je tijd geregistreerd, zodat je altijd je werkelijk gelopen tijd (netto-tijd) in de uitslagen terug kunt vinden.

Wat is het inschrijfgeld?

De deelnamekosten zijn:

€10,95 voor de  5 km
€15,95 voor de 10 km
€22,95 voor de halve marathon

Voor de jeugd tot 18 jaar is er een speciale prijs van €8,00 voor de 5 km of de 10 km.

Deelname aan de Stevens Stadscross kost €15,95.

Welke afstanden zijn er?

Je kunt kiezen uit de 5 km, 10 km of de halve marathon (21,1 km) op zondag of de 7 km lange Stadscross op zaterdagavond.

Hoe laat is de start?

De Stevens Stadscross start op zaterdag 21 maart om 21.00 uur.

De halve marathon start om 12.00 uur
De tien kilometer start om 14.15 uur
De vijf kilometer start om 15.30 uur

 

Hoe ziet het shirt eruit?

Het shirt van 2020 heeft een gesublimeerde opdruk en korte mouwen. Het kost €19,95 als je het bestelt bij je inschrijving.  Klik hier voor een afbeelding van het shirt.

Hoe ziet het parcours eruit?

Klik hier voor meer informatie over de parcoursen.

Zijn er drankposten?

Ja, op elke afstand zijn er één ( 5 km) of meer drankposten. Binnenkort lees je hier wat er bij welke post wordt uitgedeeld.

Hoe lang is de Stevens Stadscross?

De Stevens Stadscross is ongeveer 7 km lang

Hoe wordt mijn tijd geregistreerd?

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt. Dit geldt voor alle afstanden. Met de MYLAPS Bibtag gaat jouw tijd pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert. Zo krijg je een zuivere, netto looptijd.

Is er een app?

Jazeker! Deze kun je gratis downloaden in de appstores. In de app vind je veel nuttige informatie. Downloaden dus!

Is er een bedrijvenloop?

Je kunt de Alfa Laval Stevensloop ook in een team lopen. Hier vind je meer informatie over de bedrijvenloop.

Wat is de eigen vervoerstoeslag?

De eigen vervoerstoeslag is de toeslag van €5,- die je betaalt als je niet uit de regio Njmegen komt, niet beschikt over een OV of NS jaarkaart en geen gebruik maakt van het door ons aangeboden treinkaartje. De eigen vervoerstoeslag wordt door ons in duurzame projecten geïnvesteerd?

Is er een goed doel?

Het goede doel van de Alfa Laval Stevensloop is de Stevenskerk. De kerk is hét icoon van Nijmegen. Voor een duurzame verwarming van de kerk is veel geld nodig. Je kunt je steentje bijdragen door bij je inschrijving een donatie te doen of je inschrijfbedrag naar boven af te ronden.

Waar kan ik me omkleden?

Voor individuele lopers is er omkleedgelegenheid in het Kolpinghuis. Bedrijvenlopers kunnen zich omkleden in de Stevenskerk waar een speciale ontvangst en kleedgelegenheid is.

Krijg ik persoonlijke actiefoto's?

Tijdens de Alfa Laval Stevensloop worden alle deelnemers gefotografeerd. Je kunt je eigen actiefoto na afloop gratis downloaden door te klikken op het icoontje achter je naam in de uitslagen.

Hoe kan ik een medaille bestellen?

Een medaille is bij je inschrijving inbegrepen. Als je geen medaille hoeft, dan kun je dit in het inschrijfformulier aangeven en krijg je € 1,50 korting op het inschrijfgeld. 

Is er een garderobe?

Je kunt overtollige sportkleding in bewaring geven bij de garderobe-tenten op Plein 1944 vlakbij de startvakken. Neem daarvoor een plastic zak of een klein sporttasje mee. Direct na de wedstrijd kun je de spullen weer ophalen op vertoon van de sticker op je startnummer.

Is er een deelname limiet?

Bij de Stevens Stadscross is er plek voor 3000 lopers. Op de 5 km, 10 km en de halve marathon is 5000 lopers per afstand het maximum.

Zijn er toiletten?

Bij de kleedaccommodaties en in het start-finishgebied staat op vele plekken een groot aantal toiletten. In de buurt van de drankposten staan enkele toiletten.

Hoe kan ik annuleren?

Als je onverhoopt niet mee kunt of wilt lopen, kun je je inschrijving annuleren. Dan zijn onderstaande annuleringsvoorwaarden van toepassing. Annuleren kun je door middel van een mail naar: maarten.krol@stevensloop.nl.  Vermeld hierbij je referentiecode.

Tot uiterlijk 26 januari vindt er volledige restitutie plaats.
Van 27 januari tot en met 23 februari worden de kosten van het startnummer worden niet gerestitueerd. Wel vindt restitutie plaats van treinkaartje(s), eigen vervoertoeslag en T-shirts. Er wordt €2,00 administratiekosten in rekening gebracht.
Na 23 februari is annuleren niet meer mogelijk.

Hoeveel lopers kunnen er in een team?

In een team kunnen vijf lopers deelnemen. Lopers mogen verschillende afstanden lopen.

Hoe zit het met startvakken?

De start per afstand duurt maximaal 30 minuten. Er zijn startvakken op basis van de verwachte netto-eindtijd van de lopers. We vragen je dan ook bij de inschrijving je verwachte netto-eindtijd op te geven. Dat is voor jezelf en andere lopers van groot belang. Als iedereen in het juiste startvak (=tijdvak) staat, wordt het aantal inhaalbewegingen beperkt. Hierdoor en door het “afknijpen” van de start (zie zandloperstart), is er meer loopruimte, het is minder druk op het parcours. Het heeft geen zin om een andere te verwachten eindtijd op te geven. Dankzij de tijdwaarneming d.m.v de MYLAPS Bibtag verlies je geen tijd bij de start. Je tijd begint pas te lopen als je de startstreep passeert. Alle afstanden starten op de Lange Hezelstraat.

Klik hier voor de plattegrond van het start-finishgebied en de startvakindeling.

Waarom is er een zandloperstart?

We streven ernaar zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours. Daarom start iedereen (op zondag) in startvakken op basis van verwachte eindtijd. Daarom ook wordt vlak vóór de startstreep de weg afgeknepen. Hierdoor ontstaat meer loopruimte vlak na de start en elders op het parcours.

Word ik als teamloper ook individueel geklasseerd?

Ja, als teamloper word je ook in het individuele klassement opgenomen.

Hebben bedrijvenlopers een eigen startvak?

Nee, ook bedrijvenlopers worden op basis van de door hun zelf opgegeven verwachte eindtijd in startvakken ingedeeld.

Wanneer kan ik bedrijventeams aanmelden?

De aanmelding is geopend!

Is er muziek onderweg?

Nijmeegse gezelligheid betekent ook muziek onderweg. Zowel zaterdag als zondag is er op verschillende plekken live muziek en DJ;s 

Waar kan ik parkeren?

Als je meer informatie wilt over parkeren in Nijmegen, klik dan hier.

Wat zijn de limiettijden?

De limiettijd voor de 5 km is 40 minuten

De limiettijd voor de 10 km is 1.20 uur

De limiettijd voor de halve marathon is 2.30 uur