Schrijf je nu in

Stevens Stadscross

De eerste Stevens Stadscross was een daverend succes! De ruim 1500 lopers genoten van plekjes in Nijmegen waar ze nog nooit eerder waren geweest. Er waren verrassend mooie passages in de Stevenskerk die voor deze gelegenheid spectaculair verlicht was en het lopen door de Bastei was een ervaring die iedereen nog lang bijblijft. Deze twee toppassages blijven er dan ook dit jaar weer in. Maar daarnaast zijn we op zoek gegaan naar nieuwe plekjes en zal het parcours dit jaar ook door Brouwerij de Hemel lopen. Binnenkort maken we bekend welke mooie plekken hier nog aan worden toegevoegd!

Praktische informatie

Hoe laat is de start?

De Stevens Stadscross start op zaterdag 21 maart om 21.00 uur.

De halve marathon start om 12.00 uur
De tien kilometer start om 14.15 uur
De vijf kilometer start om 15.30 uur

 

Hoe lang is de Stevens Stadscross?

De Stevens Stadscross is ongeveer 8 km lang

Hoe ziet het shirt eruit?

Het shirt van 2020 heeft een gesublimeerde opdruk en korte mouwen. Het kost €19,95 als je het bestelt bij je inschrijving.  Klik hier voor een afbeelding van het shirt.

Is er een deelname limiet?

Bij de Stevens Stadscross is er plek voor 3000 lopers. Op de 5 km, 10 km en de halve marathon is 5000 lopers per afstand het maximum.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Kijk hier

De mooiste plekjes in donker Nijmegen

In 2019 vond de allereerste Stevens Stadscross plaats. Deze loop door donker Nijmegen bracht de deelnemers op mooie en verrassende plekken. Zoveel mogelijk klimmetjes, steegjes, trapjes en onontdekte plekjes kwamen in het parcours voor. Ook liepen de lopers door de spectaculair verlichte Stevenskerk en door natuurhistorisch museum de Bastei.

Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe mooi het was.