Uitslagen 2024

Stevens Stadscross

De stadscross brengt je op plekken in Nijmegen waar je nog nooit bent geweest. Je komt ogen tekort, want je rent door de prachtig verlichte Stevenskerk, door de onderaardse gangen van de Bastei en over de vele trappen van de Nijmeegse binnenstad. De start is in het Kronenburgerpark onderaan de Roomsche voet. Aan de finish voel je je benen, want de klimmetjes zijn haast ontelbaar. Een mooie uitdaging dus! Inschrijven kan tot en met zondag 10 maart 2024, 22:00 uur. 

Deelname aan de Stevens Stadscross 2023 kost €17,95. Jongeren t/m 18 jaar kunnen voor €10,- deelnemen. De start is op zaterdag 15 maart 2025 om 21.00 uur.

De inschrijving is gesloten.

Praktische informatie

Hoeveel kost een startbewijs voor de Alfa Laval Stevensloop of Stevens Stadscross?

De kosten voor deelname in 2023 zijn:
€11,95 voor de 5 km
€18,95 voor de 10 km
€24,95 voor de halve marathon
€17,95 voor de Stevens Stadscross

Jeugd tot en met 18 jaar kan voor de speciale prijs van €8,00 deelnemen aan de 5 km en voor €10,- aan de Stevens Stadscross.

Is er muziek onderweg?

Nijmeegse gezelligheid betekent ook muziek onderweg. Er is op verschillende plekken live muziek. Wil je, alleen of met een band/groep, een bijdrage leveren? Mail dan even naar: tijn.dekkers@zevenheuvelenloop.nl.

Hoe lang is de Stevens Stadscross?

De Stevens Stadscross is ongeveer 7 km lang

Is er een deelname limiet?

Bij de Stevens Stadscross is er plek voor 3.000 lopers. Bij de Alfa Laval Stevensloop kunnen 3.000 lopers meedoen per afstand.

Krijg ik persoonlijke actiefoto's?

Ja, er is fotografie die werkt op basis van gezichtsherkenning. Je vindt de foto's achteraf in de uitslagen. Te zijner tijd ontvang je hierover meer informatie.

Is er een goed doel?

Het goede doel van de Alfa Laval Stevensloop en de Stevens Stadscross is de Stevenskerk.

De Stevenskerk is al 750 jaar het hart van de stad Nijmegen. De Stichting Stevenskerk zet zich in om dat hart ook de komende 750 jaar te laten kloppen en dan liefst zo klimaatneutraal mogelijk. Er zijn al verschillende maatregelen getroffen om ons monument duurzaam te verwarmen. Een cascade van hr-ketels heeft de oude ketels vervangen. En in de beide kapellen ligt nu nieuwe, duurzame vloerverwarming onder de hergebruikte houten vloeren. Voor de komende jaren staan het plaatsen van warmtepompen, isolatie van de glas-in-loodramen én nieuwe vloerverwarming in de grote kerkruimte op het programma.

Waar kan ik me omkleden?

Er is geen omkleedgelegenheid bij de Alfa Laval Stevensloop en de Stevens Stadscross. Je kunt wel een tasje met kleding afgeven bij de garderobe.

Hoe kan ik een medaille bestellen?

Bij je inschrijving kun je een medaille bestellen voor €3,50. Mocht je dit vergeten zijn tijdens je inschrijving, dan kun je deze later nog toevoegen (tot en met 7 maart om 22.00 uur). Ga hiervoor naar je dashboard (zie link in je bevestigingsmail) en voeg de medaille toe aan je deelname. Je dient de medaille direct te betalen bij het toevoegen aan je deelname.

Hoe laat kan ik mijn startnummer ophalen?

Je kunt je startnummer ophalen op de volgende tijden:

Zaterdag 16 maart: 18:00 tot en met 21:30 uur.

Zondag 17 maart: 10:00 tot en met 15:30 uur.

Op zaterdag kun je ook het startnummer voor zondag ophalen.

De startnummeruitgifte vind je in het Kronenburgerpark.

Hoe ziet het parcours eruit?

Klik hier voor de parcoursen voor 2024. Deze zijn nagenoeg definitief, maar vooral het parcours van de Stadscross zal nog wat wijzigen. Zorg dus dat je in de week voor het evenement nog eens naar de parcoursen kijkt voor de meest actuele versie.

Hoe laat is de start?

De starttijden van de Alfa Laval Stevensloop zijn als volgt:

Zondag 17 maart 2024
12:00 uur - Halve marathon
14:15 uur - 10 kilometer
15:30 uur - 5 kilometer

De Stevens Stadscross start op zaterdag 16 maart 2024 om 21.00 uur.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Kijk hier

Parcours

Bekijk hier het parcours van de Stevens Stadscross in 2023. De nieuwe versie volgt.

De mooiste plekjes in donker Nijmegen

In 2019 vond de allereerste Stevens Stadscross plaats. Deze loop door donker Nijmegen bracht de deelnemers op mooie en verrassende plekken. Zoveel mogelijk klimmetjes, steegjes, trapjes en onontdekte plekjes kwamen in het parcours voor. Ook liepen de lopers door de spectaculair verlichte Stevenskerk en door natuurhistorisch museum de Bastei.

In 2022 pakten we de draad weer op met een spectaculaire tweede editie van de Stevens Stadscross. Onder andere de passage door het concert van de X Raiders zorgde voor een bijzondere ervaring. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe mooi het was.

Ook in 2023 mochten we weer toekijken hoe alle enthousiaste lopers, zelf ook veelal gehuld in lichtjes, door de sfeervol versierde straten en gebouwen van Nijmegen renden.