Uitslagen 2023

Stevens Stadscross

De stadscross brengt je op plekken in Nijmegen waar je nog nooit bent geweest. Je komt ogen tekort, want je rent door de prachtig verlichte Stevenskerk, door de onderaardse gangen van de Bastei en over de vele trappen van de Nijmeegse binnenstad. De start is in het Kronenburgerpark onderaan de Roomsche voet. Aan de finish voel je je benen, want de klimmetjes zijn haast ontelbaar. Een mooie uitdaging dus! Inschrijven kan tot en met zondag 12 maart 2023, 22:00 uur. 

Deelname aan de Stevens Stadscross kost €17,95. De start is op zaterdag 18 maart 2023 om 21.00 uur.

De inschrijving is gesloten.

Praktische informatie

Is er muziek onderweg?

Nijmeegse gezelligheid betekent ook muziek onderweg. Er is op verschillende plekken live muziek. Wil je, alleen of met een band/groep, een bijdrage leveren? Mail dan even naar: tijn.dekkers@zevenheuvelenloop.nl.

Hoe lang is de Stevens Stadscross?

De Stevens Stadscross is ongeveer 7 km lang

Wat is het inschrijfgeld?

Deelname aan de Alfa Laval Stevensloop kost €10,95 (5km), €18,95 (10km) of €23,95 (halve marathon). Deelname aan de Stevens Stadscross kost €17,95.

Jeugd tot en met 18 jaar kan aan de 5 kilometer deelnemen voor €8,00.

Is er een deelname limiet?

Bij de Stevens Stadscross is er plek voor 3.000 lopers. Bij de Alfa Laval Stevensloop kunnen 5.000 lopers meedoen per afstand.

Krijg ik persoonlijke actiefoto's?

Ja, er is fotografie die werkt op basis van gezichtsherkenning. Je vindt de foto's achteraf in de uitslagen. Te zijner tijd ontvang je hierover meer informatie.

Is er een goed doel?

Het goede doel van de Alfa Laval Stevensloop en de Stevens Stadscross is de Stevenskerk. De opbrengst van de Stevens Stadscross is bestemd voor de ontwikkeling van een speciale audiotour voor visueel beperkten. Daardoor wordt ook voor hen een bezoek aan de Stevenskerk een belevenis. De tour wordt ontwikkeld voor het jubileumjaar Stevenskerk 750 jaar. In dit jaar wil de Stevenskerk vooral de toegankelijkheid van de kerk verder verbeteren. Daar hoort een speciale audiotour dus ook bij, zodat iedereen kan genieten van de Stevenskerk.

Waar kan ik me omkleden?

Dit jaar is er geen kleedgelegenheid bij zowel de Alfa Laval Stevensloop als Stevens Stadscross. Je kunt wel een tasje met kleding afgeven bij de garderobe.

Hoe kan ik een medaille bestellen?

Bij je inschrijving kun je een medaille bestellen voor €2,50. Mocht je dit vergeten zijn tijdens je inschrijving, dan kun je een medaille nabestellen. Ga hiervoor naar je dashboard (zie link in je bevestigingsmail) en voeg de medaille toe aan je deelname. Je dient de medaille direct te betalen bij het toevoegen aan je deelname.

Hoe laat kan ik mijn startnummer ophalen?

Je kunt je startnummer ophalen op de volgende tijden:

Zaterdag 18 maart: 18:00 tot en met 21:30 uur.

Zondag 19 maart: 10:00 tot en met 15:30 uur.

Op zaterdag kun je ook het startnummer voor zondag ophalen.

De startnummeruitgifte vind je in het Kronenburgerpark.

Hoe ziet het parcours eruit?

Klik hier voor meer informatie over het parcours. Het parcours wordt op sommige punten nog aangepast. Een update van het parcours volgt in de loop van 2023.

Hoe laat is de start?

De starttijden van de Alfa Laval Stevensloop zijn als volgt:

Zondag 19 maart 2023
12:00 uur - Halve marathon
14:15 uur - 10 kilometer
15:30 uur - 5 kilometer

De Stevens Stadscross start op zaterdag 18 maart 2023 om 21.00 uur.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Kijk hier

Parcours

Bekijk hier het parcours van de Stevens Stadscross in 2023.

De mooiste plekjes in donker Nijmegen

In 2019 vond de allereerste Stevens Stadscross plaats. Deze loop door donker Nijmegen bracht de deelnemers op mooie en verrassende plekken. Zoveel mogelijk klimmetjes, steegjes, trapjes en onontdekte plekjes kwamen in het parcours voor. Ook liepen de lopers door de spectaculair verlichte Stevenskerk en door natuurhistorisch museum de Bastei.

In 2022 pakten we de draad weer op met een spectaculaire tweede editie van de Stevens Stadscross. Onder andere de passage door het concert van de X Raiders zorgde voor een bijzondere ervaring. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe mooi het was.