Uitslagen 2022

Stevens Stadscross

De stadscross brengt je op plekken in Nijmegen waar je nog nooit bent geweest. Je komt ogen tekort, want je rent door de prachtig verlichte Stevenskerk, door de onderaardse gangen van de Bastei en midden door brouwerij De Hemel. De start is in het Kronenburgerpark onderaan de Roomsche voet. Aan de finish voel je je benen, want de klimmetjes zijn haast ontelbaar. Een mooie uitdaging dus! Inschrijven kan tot en met 9 maart 2022.

 

Praktische informatie

Hoe kan ik een medaille bestellen?

Een medaille is bij je inschrijving inbegrepen. Als je geen medaille hoeft, dan kun je dit in het inschrijfformulier aangeven en krijg je € 1,25 korting op het inschrijfgeld. 

Hoe laat is de start?

De starttijden van de Alfa Laval Stevensloop zijn als volgt:
Zondag 20 maart 2022
5km - 15:30 uur
10km - 14:15 uur
Halve marathon - 12:00 uur 

De Stevens Stadscross start op zaterdag 19 maart 2022 om 21.00 uur.

Hoe lang is de Stevens Stadscross?

De Stevens Stadscross is ongeveer 7 km lang

Is er muziek onderweg?

Nijmeegse gezelligheid betekent ook muziek onderweg. Er is op verschillende plekken live muziek. Wil je, alleen of met een band/groep, een bijdrage leveren? Mail dan even naar: joan.merx@zevenheuvelenloop.nl.

Is er een deelname limiet?

Bij de Stevens Stadscross is er plek voor 2000 lopers.

Wat is het inschrijfgeld?

Deelname aan de Alfa Laval Stevensloop kost €10,95 (5km), €16,95 (10km) of €22,95 (halve marathon). Deelname aan de Stevens Stadscross kost €16,95.

Jeugd tot en met 18 jaar kan aan de 5 kilometer deelnemen voor €8,00.

Waar kan ik me omkleden?

Dit jaar is er geen kleedgelegenheid bij zowel de Alfa Laval Stevensloop als Stevens Stadscross. Je kunt wel een tasje met kleding afgeven bij de garderobe.

Krijg ik persoonlijke actiefoto's?

Ja, er is fotografie die werkt op basis van gezichtsherkenning. Je vindt de foto's achteraf in de uitslagen. Te zijner tijd ontvang je hierover meer informatie.

Is er een goed doel?

Het goede doel van de Alfa Laval Stevensloop en de Stevens Stadscross is de Stevenskerk. De opbrengst van de Stevens Stadscross is bestemd voor de ontwikkeling van een speciale audiotour voor visueel beperkten. Daardoor wordt ook voor hen een bezoek aan de Stevenskerk een belevenis. De tour wordt ontwikkeld voor het jubileumjaar Stevenskerk 750 jaar. In dit jaar wil de Stevenskerk vooral de toegankelijkheid van de kerk verder verbeteren. Daar hoort een speciale audiotour dus ook bij, zodat iedereen kan genieten van de Stevenskerk.

Hoe ziet het parcours eruit?

Klik hier voor meer informatie over het parcours.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Kijk hier

Parcours

Bekijk hier het parcours van de Stevens Stadscross.

Ben je benieuwd naar de gebouwen waar je doorheen loopt? Lees dan hier verder.

De mooiste plekjes in donker Nijmegen

In 2019 vond de allereerste Stevens Stadscross plaats. Deze loop door donker Nijmegen bracht de deelnemers op mooie en verrassende plekken. Zoveel mogelijk klimmetjes, steegjes, trapjes en onontdekte plekjes kwamen in het parcours voor. Ook liepen de lopers door de spectaculair verlichte Stevenskerk en door natuurhistorisch museum de Bastei.

Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe mooi het was.