Uitslagen 2024

Goede doel

Het goede doel van de Stevensloop is de Stichting Stevenskerk. Als deelnemer aan de Alfa Laval Stevensloop en/of Stevens Stadscross kun je met een afronding van het inschrijfbedrag of een donatie bijdragen aan een duurzame Stevenskerk.

De Stevenskerk

Een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet! Tegelijkertijd straalt het gebouw een serene rust uit. Dit imposante monument doet iets met je, ráákt je. De Stevenskerk is de laatste jaren steeds meer een open huis geworden, een ‘tempel zonder drempel’. Het statige monument herbergt een levendig innerlijk: er is altijd wel iets te doen op het gebied van kunst, cultuur en bezinning; zoals exposities, concerten, recepties en herdenkingsbijeenkomsten. Vele tientallen vrijwilligers garanderen een vrijwel dagelijkse openstelling. De kerk is tegenwoordig een multifunctioneel gebouw met een lange en indrukwekkende geschiedenis: een voor Nijmegen unieke combinatie!

OPBRENGST 2024: EEN DUURZAME STEVENSKERK

De Stevenskerk is al 750 jaar het hart van de stad Nijmegen.

De Stichting Stevenskerk zet zich in om dat hart ook de komende 750 jaar te laten kloppen en dan liefst zo klimaatneutraal mogelijk. Er zijn al verschillende maatregelen getroffen om de Stevenskerk duurzaam te verwarmen. Een zogenoemd cascadesysteem van hr-ketels heeft de oude ketels vervangen. En in de beide kapellen ligt nu nieuwe, duurzame vloerverwarming onder de hergebruikte houten vloeren. Voor de komende jaren staan het plaatsen van warmtepompen, isolatie van de glas-in-loodramen én nieuwe vloerverwarming in de grote kerkruimte op het programma. Daarvoor is uiteraard veel geld nodig. Elke euro die je schenkt wordt door subsidiegevers verdriedubbeld. Een betere investering is haast niet denkbaar…

Jouw steun wordt daarom zeer gewaardeerd!