Schrijf je nu in

Goede doel

Het goede doel van de Stevensloop is de Stichting Stevenskerk. Als deelnemer aan de Stevensloop kun je met een afronding van het inschrijfbedrag of een donatie bijdragen aan een duurzame Stevenskerk.

De Stevenskerk

Een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet! Tegelijkertijd straalt het gebouw een serene rust uit. Dit imposante monument doet iets met je, ráákt je. De Stevenskerk is de laatste jaren steeds meer een open huis geworden, een ‘tempel zonder drempel’. Het statige monument herbergt een levendig innerlijk: er is altijd wel iets te doen op het gebied van kunst, cultuur en bezinning; zoals exposities, concerten, recepties en herdenkingsbijeenkomsten. Vele tientallen vrijwilligers garanderen een vrijwel dagelijkse openstelling. De kerk is tegenwoordig een multifunctioneel gebouw met een lange en indrukwekkende geschiedenis: een voor Nijmegen unieke combinatie!

Steun is nodig

De Stevenskerk vormt het stralende middelpunt van Nijmegen. De kerk heeft vorig jaar een megasubsidie van 5,5 miljoen voor restauraties en verduurzamingsprojecten gedurende de komende tien jaar, maar voorwaarde is wel dat de Stevenskerk zelf 2,5 miljoen opbrengt. Dat moet onder andere gebeuren met fondsenwerving. Met de opbrengst van de Stevensloop wordt de verwarming van de kerk verduurzaamd. Hiervoor is veel geld nodig. Jouw steun wordt daarom zeer gewaardeerd!