Uitslagen 2022

Goede doel

Het goede doel van de Stevensloop is de Stichting Stevenskerk. Als deelnemer aan de Alfa Laval Stevensloop en/of Stevens Stadscross kun je met een afronding van het inschrijfbedrag of een donatie bijdragen aan een duurzame Stevenskerk.

De Stevenskerk

Een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet! Tegelijkertijd straalt het gebouw een serene rust uit. Dit imposante monument doet iets met je, ráákt je. De Stevenskerk is de laatste jaren steeds meer een open huis geworden, een ‘tempel zonder drempel’. Het statige monument herbergt een levendig innerlijk: er is altijd wel iets te doen op het gebied van kunst, cultuur en bezinning; zoals exposities, concerten, recepties en herdenkingsbijeenkomsten. Vele tientallen vrijwilligers garanderen een vrijwel dagelijkse openstelling. De kerk is tegenwoordig een multifunctioneel gebouw met een lange en indrukwekkende geschiedenis: een voor Nijmegen unieke combinatie!

Opbrengst 2022: Duurzame ketels

De Stevenskerk vormt het stralende middelpunt en warme hart van Nijmegen. Om een beter en aangenamer binnenklimaat te creëren komt er stapsgewijs een nieuw verwarmingssysteem met vloerverwarming. Daartoe worden de oude ketels vervangen door duurzame hoogrendementsketels. De donatie van de Alfa Laval Stevensloop en Stevens Stadscross van 2022 komt volledig ten goede aan deze ketels.

Jouw steun wordt daarom zeer gewaardeerd!