Uitslagen 2023

Stevensloop: Nijmegen van Start tot Finish

In 2015 gaf de Stichting Zevenheuvelenloop gehoor aan een lang gehoorde wens onder lopers: een échte stadsloop in Nijmegen. Voor elk wat wils, want er waren drie afstanden: 5 km, 10 km én een halve marathon. De start lag in het Kronenburgerpark en de finish midden in de stad, op de Grote Markt, aan de voet van de naamgever van deze wedstrijd: de Stevenskerk. Omdat ook het nieuwe deel van Nijmegen, het stadseiland Veur Lent werd aangedaan, kon er met recht gesproken worden van een parcours dat van start tot finish Nijmeegs was.

2015: Nieuwe stadsloop een schot in de roos

Meteen bij de eerste editie bleek al hoe populair een stadsloop in Nijmegen was. Met ruim 7000 deelnemers was er sprake van een groot loopevenement. De tien kilometer was de belangrijkste afstand en met Jesper van der Wielen had die afstand ook meteen een winnaar van naam. De Zweedse Sarah Lahti zorgde voor de internationale uitstraling. De parcoursen van alle afstanden gingen over de Voerweg waar een speciaal klimklassement werd opgemaakt. Wie het snelst de Voerweg omhoog wist te sprinten, was de klimkoning van de dag.

2016: Keniaanse winnaars

De Keniaanse lopers Evans Kiprotich Kosgei en Nicholas Mulinge Makau waren in 2016 de Nederlandse topper Koen Raymaekers te snel af op de 10 kilometer. Ook bij de vrouwen won een Keniaanse: Hellen Nzembi Musyoka won de strijd met de Nijmeegs atlete Irene van Lieshout. Nieuw bij de tweede editie was de Mini Stevensloop. 400 of 800 meter hardlopen voor de leerlingen van de Nijmeegse basisscholen bleek een groot succes.

2017: NK Halve Marathon

De derde aflevering van de Stevensloop gold als het Nederlands Kampioenschap halve marathon en Michel Butter en Ruth van der Meijden mochten zich tot kampioen laten kronen. Bijzonder was de aanwezigheid van vele oud Nederlands kampioenen op de halve marathon die acte de présence gaven in Nijmegen. Zeer bijzonder was ook de deelname van de Maartenschool aan de Mini Stevensloop. Zo’n zestig kinderen van deze school voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen toonden de toeschouwers de ware aard en vreugde van de sport.

2018: Kou en wind

De vierde editie werd gekenmerkt door veel wind en ijzige kou. De deelnemers trotseerden de omstandigheden echter met verve en aan de finish waren er vooral lachende en tevreden gezichten te zien. Op de wedstrijdafstand kende Jesper van der Wielen een sterke wedstrijd waarin hij zijn winst van de eerste editie herhaalde. Hij finishte na 31.10 min. Bij de vrouwen was er ook winst voor een lid van Team Zevenheuvelen: Julia van Velthoven liep souverein naar de winst in 35.54 min. De KION Kinderloop was een groot succes, KION had Plein 1944 ingericht als kinderplein waar van alles te doen en te beleven was. Ook de kinderen van de St. Maartenschool waren weer present.

2019: De Stevens Stadscross: de zwaarste cross van Nederland

Dit jaar kwam er een toevoeging aan het programma in de vorm van een Stadscross op zaterdagavond voor de Stevensloop. Ruim 1500 lopers waagden zich aan de zwaarste stadscross van Nederland. Een uitdagend parcours over ongeveer 7 km dat onder andere door de Stevenskerk en de Bastei voerde én de meeste trapjes, steegjes, klimmetje en kende werd nog mooier door de "carroussel", een verlicht labyrint waar de lopers een bijzondere loopervaring meemaakten.

2020 en 2021: Geen Alfa Laval Stevensloop

In 2020 en 2021 kon de Alfa Laval Stevensloop door de corona pandemie helaas geen doorgang vinden. In 2020 moest het evenement anderhalve week van tevoren worden afgelast.

2022: Eindelijk weer!

Na twee afgelastingen beleefden we in 2022 weer een fantastische editie. We zagen veel blije gezichten, tevreden hardlopers en spannende finishes. Op zaterdag avond beleefden de deelnemers aan de Stevens Stadscross een spektakelstuk met onder andere een ondergrondse passage door De Bastei, een passage dwars door een concert van de X Raiders en een rondgang door de duizelingwekkende caroussel.

Op zondag liepen de deelnemers aan de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon dwars door Nijmegen. Het NK halve marathon werd bij deze zesde Alfa Laval Stevensloop gehouden. Luuk Maas en Maureen Koster kroonden zich tot Nederlands kampioen.