Uitslagen 2024

Partners in passie, vitaliteit en duurzaamheid

Sinds 2019 verbindt Alfa Laval Nijmegen met trots haar naam aan de Stevensloop. Een bijzonder partnership; enerzijds gebaseerd op de gedeelde thuisbasis Nijmegen, anderzijds op de gezamenlijke waarden vitaliteit en duurzaamheid. Beide organisaties staan en gaan voor passie, plezier, duurzame activiteiten en een gezonde geest in een gezond lichaam.
 

Één van de grootste werkgevers van Nijmegen

Alfa Laval is een van grootste werkgevers van Nijmegen. Toch kennen veel mensen het van oorsprong Zweedse bedrijf nog niet. Hoe anders is dat bij Royal Smit Transformatoren, de Nijmeegse onderneming die de basis heeft gevormd van het huidige Alfa Laval Nijmegen. Sinds 2010 is het Nijmeegse Smit Gas Systems onderdeel van Alfa Laval. 

Wat doet Alfa Laval?

De activiteiten van Alfa Laval zijn gebaseerd op drie basistechnologieën: warmteoverdracht, scheidingstechnologie en vloeistofstroombehandeling. Hierin is het marktleider met wereldwijd ruim 17.000 medewerkers, 42 fabrieken en 70 servicecentra. Een groot bedrijf met een stevige basis dus.

Wat doet Alfa Laval Nijmegen?

Willem van Beek, Managing Director Alfa Laval Nijmegen: “Eigenlijk is het best bijzonder dat we ondanks onze Nijmeegse roots hier nog niet zo bekend zijn, we zijn hier namelijk al meer dan vijftig jaar actief. Bij Alfa Laval Nijmegen werken ongeveer 250 mensen, die zich volledig toeleggen op de innovatieve technologie Exhaust Gas Cleaning (EGC) en Inert Gas Systems (IGS).”

Werken aan een duurzamere wereld

EGC en IGS zijn technologieën die gebruikt worden aan boord van zeeschepen. Door de inzet van deze technologieën helpt Alfa Laval rederijen en scheepseigenaren te voldoen aan de wetgeving. EGC verwijdert emissies, zodat schepen voldoen aan huidige en toekomstige milieunormen en minder uitstoot veroorzaken. IGS zorgt voor een veilige situatie in het ruim van olie- en gastankers.

"We zijn er trots op dat we deze innovatieve systemen engineeren in Nijmegen en zo een bijdrage leveren aan de toekomst."
- Willem van Beek, Managing Director Alfa Laval Nijmegen

Internationale werkomgeving 

“Het internationale karakter van Alfa Laval zie je terug bij onze vestiging in Nijmegen. Onze medewerkers zijn afkomstig van over de hele wereld. Sommigen werken hier in vaste dienst, anderen doen mee aan een uitwisselingstraject waarmee we binnen Alfa Laval wereldwijd talent, kennis en ervaring uitwisselen. En vast in dienst of niet, we kennen iedereen hier bij naam.

Binnen Alfa Laval Nijmegen willen wij elke medewerker binnen ons bedrijf zien. We willen hun passie stimuleren, mensen in staat stellen om (verder) te groeien en aanmoedigen om het beste uit zichzelf te halen. Daarom stimuleren wij onze medewerkers ook op het gebied van gezondheid onder andere door deel te nemen aan de Stevensloop. Wij geloven in de kracht van onze mensen.”