Uitslagen 2022

De bijzondere locaties van de Stevens Stadscross

De Stevens Stadscross gaat kriskras door de binnenstad van Nijmegen. Je komt veel trappen, kasseien en heuvels tegen. Daarnaast loop je door enkele bijzondere gebouwen.

Stevenskerk

De Stevenskerk vormt het stralende middelpunt van Nijmegen. Een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters: Genoeg te zien tijdens de passage door het boegbeeld van Nijmegen.

Brouwerij De Hemel

Heb je dorst gekregen? Dan komt de doorkomst door Brouwerij De Hemel goed uit. Je loopt tussen de biervaten en bierketels en dwars door de productieruimte én het brouwerijmuseum. De bekendste brouwerij van Nijmegen opent haar deuren speciaal voor de Stevens Stadscross.

De Roomse Voet

De Roomse Voet heeft in het verleden haar functie als verdedigingstoren nauwelijks kunnen uitvoeren. Wel deed deze toren in het Kronenburgpark onder andere dienst als gevangenis, duiventil en schuilkelder. Zorg dat je niet gedesoriënteerd raakt in deze volledig ronde toren. Je beklimt de toren en komt uit bovenin het Kronenburgerpark.

Sint Jacobstoren

In de hoek van het Kronenburgerpark ga je een mysterieuze ondergrondse gang in. Zodra je de Sint Jacobstoren betreedt, word je verrast door de bijzondere akoestiek. Na de beklimming van de toren kom je weer boven in het park uit. Tot 1887 stond daar de Sint Jacobsmolen bovenop de toren. Een beklimming van de molen zit er nu niet meer in.

 

Museum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei

Als je de weg nog niet kwijt was geraakt in de carrousel, dan gebeurt dat wel in de ondergrondse gangen van de Stratemakerstoren in De Bastei. Je bent hier even weg van de drukte in de Nijmeegse binnenstad. Schrik niet van de opgezette dieren die je aan het parcours tegenkomt!