Uitslagen 2022

Marathontoppers Michel Butter en Bo Ummels aan start NK halve marathon bij Alfa Laval Stevensloop

Nijmegen – Het NK halve marathon bij de Alfa Laval Stevensloop kan zondag 22 maart rekenen op een sterk deelnemersveld. Onder andere Michel Butter, Frank Futselaar, Björn Koreman, Bo Ummels en Ruth van der Meijden starten bij de Nijmeegse stadsloop. Op de 10 kilometer doen drie sterke Nijmegenaren mee: Mike Foppen, Jesper van der Wielen en Kalid Amin.

Marathontoppers

Zowel Michel Butter als Bo Ummels zijn in voorbereiding op kwalificatie voor de Olympische Spelen. Bo Ummels debuteerde in oktober bij de marathon van Amsterdam in 2:32:34 en met de Nederlandse marathontitel. In Rotterdam doet zij een poging om aan de vereiste 2:28 voor de Spelen in Tokio te voldoen. Ummels is ook de regerend nationaal kampioene op de halve marathon. Op de halve marathon heeft de Maastrichtse een persoonlijk record van 1:12:38. Ummels’ teamgenoot bij Team Distance Runners, Michel Butter, wil zich ook bij de marathon van Rotterdam plaatsen voor de Olympische Spelen. Hiervoor voldoet een tijd onder de 2:11:30. Butter heeft een persoonlijk record van 2:09:58. In 2017 won de Castricummer de Nederlandse titel op de halve marathon bij de Alfa Laval Stevensloop. Butter kroonde zich in zijn carrière al dertien keer tot Nederlands kampioen. Op de halve marathon heeft de 34-jarige atleet een persoonlijk record van 1:02:25.

Sterk startveld NK halve marathon mannen

Michel Butter kan flinke tegenstand verwachten van Frank Futselaar en Björn Koreman. Beide atleten lieten recent in Barcelona zien goed in vorm te zijn. Futselaar plaatste zich met 1:03:11 voor het EK halve marathon in Parijs. In Rotterdam doet de Gelderlander een poging om zich voor Tokio te plaatsen op de marathon. Björn Koreman liep in Barcelona een persoonlijk record van 1:03:55. Futselaar werd al twee keer eerder Nederlands kampioen; in 2019 bij het NK cross en in 2017 op de 10.000 meter. Koreman gaat op jacht naar zijn eerste Nederlandse titel. Andere kanshebbers op eremetaal zijn onder andere Team Zevenheuvelen-atleet Joeri Wolf, Nijmegenaar Niels Theloosen en Tom Hendrikse.

Ruth van der Meijden uitdager Bo Ummels

Ruth van der Meijden lijkt bij de vrouwen de belangrijkste uitdager van Bo Ummels. De Groesbeekse was een tijd uit de running, maar kwam afgelopen weekend sterk terug met zilver bij het NK cross. In 2017 kroonde zij zich in Nijmegen tot Nederlands kampioene op de halve marathon. Op deze afstand is haar snelste tijd 1:13:01. Op de hele marathon kwam ze tot 2:31:15. Concurrentie voor de podiumplaatsen komt verder van Saskia Weinans, Jacelyn Gruppen en Lisanne Meuleman.

Strijd tussen Nijmegenaren op 10 kilometer

Op de 10 kilometer strijden drie Nijmegenaren om de overwinning. Mike Foppen zit midden in het kwalificatietraject voor de Olympische 5000 meter en komt als ambassadeur van Stichting Zevenheuvelenloop graag aan de start van de Alfa Laval Stevensloop. Jesper van der Wielen en Kalid Amin proberen het Foppen lastig te maken om met de winst naar huis te gaan. Van der Wielen liep in februari een sterke 10 kilometer in Valencia (28:49). Team Zevenheuvelen-atleet Kalid Amin liep ook al onder de 30 minuten op de 10 kilometer.

Inschrijven nog één week mogelijk

Inschrijven voor de Alfa Laval Stevensloop is mogelijk tot en met woensdag 11 maart.