Uitslagen 2024

25 september: Crossen door het hart van Nijmegen bij Stevens Stadscross

Nijmegen – Stichting Zevenheuvelenloop organiseert op zaterdag 25 september een evenement: de Stevens Stadscross. Normaal vindt de Stevens Stadscross plaats in het Stevensloopweekend in maart, maar gezien het vooruitzicht dat evenementen weer op de gebruikelijke wijze georganiseerd mogen worden, is besloten om een Stevens Stadscross in september op de kalender te zetten. De Stevens Stadscross is de aftrap van het nieuwe hardloopseizoen met de NN Zevenheuvelennacht en NN Zevenheuvelenloop als hoogtepunt op zaterdag 20 en zondag 21 november.

Spectaculaire cross door de Nijmeegse binnenstad

De Stevens Stadscross is een bijzondere loop dwars door de binnenstad van Nijmegen. De deelnemers starten om 20:30 uur vanaf de Stikke Hezelstraat en lopen door de Stevenskerk en de torens in het Kronenburgerpark. Ook passages door Brouwerij De Hemel en de ondergrondse gangen van Museum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei maken deel uit van de uitdagende route. Onderweg wachten nog meer verrassingen en aan de finish staat een DJ. Dat lopers moe en voldaan finishen op de Grote Markt, lijkt met de vele hoogtemeters in het parcours een zekerheid.

Alexander Vandevelde: “Toen we hoorden dat evenementen weer zonder restricties plaats mogen vinden, konden we het niet laten om een evenement in te plannen na de zomervakantie. Met de Stevens Stadscross willen we na bijna twee jaar zonder evenementen mensen weer laten genieten van een hardloopfeest. En zo draaien onze deelnemers zich alvast warm voor het Zevenheuvelenweekend in november.”

Limiet van 2000 deelnemers

Inschrijven voor de Stevens Stadscross kan via www.stevensstadscross.nl. Er kunnen maximaal 2.000 deelnemers meedoen aan de cross door de Nijmeegse binnenstad. In 2019 vond de eerste Stevens Stadscross plaats met ruim 1.500 deelnemers. Voor de editie van maart 2020 schreven bijna 3.000 lopers in, maar vanwege de coronapandemie ging dit evenement niet door.