Uitslagen 2024

Volledig nieuw parcours halve marathon Alfa Laval Stevensloop           

Nijmegen – Het parcours van de halve marathon bij de Alfa Laval Stevensloop is dit jaar volledig vernieuwd. De nieuwe route gaat onder andere door de Nijmeegse binnenstad en Nijmegen-West en is daarmee een echt stadsparcours. Ook het parcours van de 10 kilometer is aangepast en gaat net als de halve marathon over de Snelbinder naar Nijmegen-Noord en het Stadseiland.

Dé Nijmeegse stadsloop

De halve marathon komt meerdere keren door het centrum, waardoor supporters de lopers makkelijk drie keer kunnen aanmoedigen. De start is net als vorig jaar op de Lange Hezelstraat, de finish is weer op de Grote Markt. Na het gedeelte aan de noordkant van de Waal, komen de halve marathonlopers door het centrum. Hierbij lopen ze onder andere over Kelfkensbos, de Voerweg en de Waalkade. Daarna maken de deelnemers een grote ronde door Nijmegen-West.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “De Alfa Laval Stevensloop is een echte stadsloop en daar past een parcours bij dat dwars door Nijmegen gaat. We hebben gekozen voor een afwisselende omgeving met onder andere een extra passage door het centrum, vergezichten vanaf het Stadseiland op de skyline van Nijmegen en een groot stuk door de sfeervolle wijken Hees en Oud-West.”

Nederlands kampioenschap

De komende drie jaar geldt de halve marathon als Nederlands kampioenschap. Bij de senioren worden diverse nationale toplopers aan de start verwacht. Op het vernieuwde parcours heeft de wind minder vrij spel en is gelet op de kwaliteit van het wegdek en een beperking van het aantal bochten. In 2017 zetten Michel Butter (1.05.04) en Ruth van der Meijden (1.13.51) de huidige parcours neer bij het NK destijds.

Stevens Stadscross

Ook bij de Stevens Stadscross zijn diverse vernieuwingen doorgevoerd. Het 7 kilometer-lange parcours gaat kriskras door de Nijmeegse binnenstad, over de heuvels in het centrum én door verschillende gebouwen en parken. De Roomsche Voet en St. Jacobstoren in het Kronenburgerpark zijn bij deze tweede editie toegevoegd aan de route. Daarnaast gaan de lopers onder andere door de Stevenskerk en het Museum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei. Eén van de hoogtepunten is de route dwars over het podium tijdens het concert van de X Raiders in De Lindenberg.

Inschrijven voor de Alfa Laval Stevensloop en de Stevens Stadscross kan via www.alfalavalstevensloop.nl. De parcoursen zijn te vinden op www.alfalavalstevensloop.nl/parcoursen.