Uitslagen 2022

Geen Alfa Laval Stevensloop in 2021

De Alfa Laval Stevensloop kan in 2021 niet doorgaan. De 6e editie van de Nijmeegse stadsloop zou plaatsvinden in het derde weekend van maart. Het protocol dat voor de NN Zevenheuvelenloop is ontwikkeld, waarbij het mogelijk is om overal op het evenemententerrein de 1,5 meter maatregel na te leven, is niet bruikbaar voor de Alfa Laval Stevensloop. Bij de NN Zevenheuvelenloop wordt onder andere het start- en finishgebied afgesloten voor publiek, maar dat is met een start en finish op en rondom de Grote Markt niet mogelijk. Ook gaat het parcours dwars door Nijmegen. De afgelasting van de Alfa Laval Stevensloop geeft ruimte om de 37e NN Zevenheuvelenloop in het voorjaar te houden.

 

Alfa Laval Stevensloop 2020 afgelast vanwege COVID-19

Nijmegen – De Alfa Laval Stevensloop gaat dit jaar niet door. De overheid heeft besloten dat evenementen met meer dan honderd aanwezigen moeten worden afgelast. De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop onderzoekt de komende week de mogelijkheden om de ingeschreven deelnemers tegemoet te komen.

Directeur Stichting Zevenheuvelenloop, Alexander Vandevelde: “De afgelopen weken zijn we nauw in contact geweest met de gemeente Nijmegen over de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus. Tot vandaag stonden de lichten voor de organisatie van de Alfa Laval Stevensloop op groen. Het besluit van de overheid van vandaag sluit aan bij ons gevoel dat we de zorgplicht hebben voor de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers. De afgelasting van de Alfa Laval Stevensloop is een teleurstelling voor alle betrokkenen.”