Schrijf je nu in

#runforgood

In 2018 brak Mike Foppen internationaal door op de 5000 meter. Hij verbeterde zijn persoonlijk record op de 5.000 meter naar 13.25 en won daarnaast de lange cross bij de sterk bezette Warandeloop. Hiermee komen de Olympische Spelen in zicht.

Begin februari liet de 22-jarige Nijmegenaar zien weer stappen te hebben gezet. Op de 3000 meter indoor liep hij de tweede tijd allertijden gelopen door een Nederlander (7.49,81). Hiermee plaatste hij zich voor en WK Indoor in 2021 en stijgt hij op de wereldranglijst.

 

Mike deed op 11-jarige leeftijd voor het eerst mee aan de Mini Zevenheuvelenloop. Al snel werd zijn talent opgemerkt door Joshua Mols en later kwam hij samen met Joshua terecht bij Team Zevenheuvelen. De Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunt Mike op weg naar de Olympische Spelen in Tokio, zodat hij zich optimaal kan voorbereiden. Wie weet kom je Mike tegen bij de 7H Masterclass of een van onze evenementen waar hij aanwezig is als ambassadeur.

Volg Mike via www.mikefoppen.nl

Waarom Mike hardloopt...

 

"Ik wil graag het maximale uit mezelf halen. Afgelopen jaren heb ik mooie stappen gezet richting de top en het is nu tijd om de laatste stap te zetten richting het Olympisch niveau. Ik hoop de de Olympische Spelen te halen komende zomer."

"Ik laat me inspireren door andere atleten om me heen die ook mooie vooruitgang boeken. Zij inspireren mij om het volgende niveau te bereiken en de laatste stap te zetten."